nov
13
2011

Intocht Sinterklaas 2011 – Dordrecht

12 november 2011 was het zo ver. De enige echte intocht van Sinterklaas was in Dordrecht. Voor het laatste was hij in 1992 in Dordrecht maar toen hadden we er niet veel aan. Nu wel. Lucas is 7, Emma 5 en Lotte 3. Ze geloven dus nog heilig in Sinterklaas en dus is dit een geweldige dag om naar toe te gaan.

Het weer zat ook nog eens mee. Het was windstil, droog en zelfs zonnig. Dus we konden onze lol niet op. Mats, Lobke, Ingeborg en Frans gingen ook mee. Met zijn allen op de fiets togen we naar het pontje toe. De brug over was ook een optie maar zo druk zou het toch niet zijn bij het pontje? Nou, dat was het dus wel. Er stond een rij die enorm was en we hadden zeker ongeveer 400 mensen voor ons. Maar aangezien het pontje constant op en neer voer en er zeker 130 man op konden duurde het een half uurtje voordat we aan de overkant waren. Dat viel dus reuze mee.

We kamen bij de grote kerk en sloegen linksaf om naar de Wolwevershaven te lopen. Daar kwam de stoomboot van Sinterklaas aan. We kwamen er al snel achter dat het daar zo druk was dat we niet echt een lekker plekje konden vinden. We zijn uiteindelijk bij de ijzeren brug gaan staan aan de nieuwe haven. Hier viel de drukte reuze mee. We stonden op het gemak voor aan de hekken en we hoefden niet bang te zijn ons plekkie kwijt te zijn als je even wegliep. Dus dat viel reuze mee.

Later op de TV beelden zagen we dat we het wel erg getroffen hadden want door de Voorstraat, bij het stadhuis en de overige plekken was het een heel stuk drukker.

Al snel kwam de stoet op gang en zagen we al wat pieten voorbij komen. Ook de burgemeester kwam langs rijden in een open sportauto.

Al snel kwamen de pieten en ook Sinterklaas op zijn paard. We stonden schuin tegenover een dansgroep die een stuk opvoerde. Sinterklaas bleef dus extra lang vlak voor onze neus staan. We hadden een mooi uitzicht en de kids hadden snel hun zakken en handen vol met snoepgoed van de pieten. Ze vonden het ook nog eens niet eng. Ze waren niet bang van de pieten en staken hun handen uit voor snoepgoed. Als ze wat kregen dan verdween dit snel in hun zakken zodat een volgende piet de uitgestoken handen weer kon vullen. Zo hebben ze een aardige opbrengst.

Nadat de sint voorbij was wilden we nog naar het Scheffersplein maar onderweg kregen we al snel van de politie te horen dat het plein was afgesloten. Er was zoveel volk op het plein dat de veiligheid niet meer te garanderen was als er nog meer mensen werden toegelaten. We zijn dan ook maar via de Wolwevershaven, waar de Sint aankwam naar het Pontje naar Zwijndrecht gegaan. We hoopten nog de pakjesboot te zien maar die was al weer vertrokken. Via het pontje aan het groothoofd, waar het niet druk was, konden we weer terug naar Zwijndrecht. Het was een geweldige ervaring, super mooi weer en de foto’s zijn ook nog eens goed gelukt. Een topdag dus.

[Gallery not found]
Written by in: Blog |

Reageren? »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Laat een bericht achter

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com