dec
04
2011

Pakjesavond 2011

Pakjesavond staat voor de deur. Lucas slaapt tot 8 uur uit (hij lijkt wel ziek want dat doet ie anders nooit) en Emma en Lotte zitten al vroeg beneden. Toen ik beneden kwam vroegen ze of het al pakjesavond was.

Ze hadden eerder deze week al een kaart van de Sint bij hun schoen gehad met de boodschap dat we vandaag pakjesavond zouden houden. De spanning was dus groot maar de Sint had aangegeven dat er nog bericht zou volgen.

Rond een uur of half 12 kwam het bericht. Er lag een enveloppe op de mat die pas om 4 uur geopend mocht worden. Nog 4 uur en een kwartier hadden we dus om de vraag “Is hat al 4 uur?” heel vaak te beantwoorden met nee.  Maar het viel mee, het is maar een keer of 10 gevraagd.

Opa en oma kwamen ook langs. Oma heeft de kindjes geknipt en papa zat al even Feyenoord – PSV te kijken. Samen met opa hebben we het laatste stuk gekeken. Feyenoord won met 2-0.

Na het knippen was het eindelijk 4 uur. De kinderen mochten de enveloppe openmaken. Er zat een DVD in die natuurlijk gelijk opgezet werd. Het was een videoboodschap van Sinterklaas. Hij sprak Lucas toe. Lucas kreeg complimenten dat hij goed zijn best doet op school, dat hij op voetbal zit en dat hij niet meer in zijn neus moet peuteren. Het mag wel zei de Sint nog maar dan wel als je helemaal alleen bent. Toen het over het neuspeuteren ging zag je Lucas enigszins “betrapt” glimlachen”.

Emma werd ook toegesproken. De Sint vond het leuk dat ze al aan het wisselen was en dat ze op turnen zit. Hij vindt de handstand zo leuk om te zien.

Lotte werd toegesproken en kreeg de complimenten dat ze zo slim is. Maar daar waren ze het alle 3 niet mee eens. Daarnaast prees de Sint ze dat ze zo goed kan knutselen en dat ze dat ook zo leuk vind.

Aan het einde van de boodschap sloot hij af met de mededeling dat de cadeaus te vinden zijn onder het bed en dat ze daar maar snel moesten gaan zoeken. Het duurde even voordat het doordrong maar toen zagen we alleen nog stofwolken van Lucas en Emma. Lotte ging op haar gemak er achteraan maar alle 3 waren ze boven erg opgewonden want er lagen echt cadeaus onder het bed. Ze zijn goed verwend. Alle 3 hebben ze een MP 5 speler gehad. Lucas heeft een Helikopter op zonne-energie gehad, chocolade en een Monopoly spel. Emma heeft woordzoeker gehad, een gezelschapsspel en een discobal. Lotte heeft een grote doos met 10 puzzels en een dansmat gehad. Toen ze die uitpakte gilde ze het uit: “Die wilde ik net hebben!”.

En ze hebben alle 3 hun vriendenboekje weer teruggehad. Die was ook ingepakt en die hadden ze afgelopen week bij hun schoen gelegd. De volgende morgen waren ze verdwenen en vandaag hebben we ze, door Sint en Piet ingevuld, weer terug gekregen. De pakjesavond was een succes. Ze waren erg blij met hun cadeautjes. De DVD was een succes en ’s avonds lagen ze moe maar voldaan op bed met hun MP5 speler een filmpje te kijken om tijdens het filmpje snel in slaap te vallen.

[Gallery not found]

 

Written by in: Blog |

Reageren? »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Laat een bericht achter

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com