jan
01
2012

Oud en nieuw

Oud en nieuw 2011-2012 vieren we thuis. Frans, Ingeborg, Lobke en Mats komen op visite. We begonnen de dag natuurlijk vroeg en gespannen. De kinderen vroegen regelmatig wanneer we nu vuurwerk af gingen steken en zo duurde het eigenlijk de hele dag. Vrijdag avond hadden we al vuurwerk gekocht en deze lag nog achter in de auto. Lucas was vooral erg gespannen. Samen met Frans hadden we een mat van 12,5 meter gekocht en de grote vraag was natuurlijk… wie mag die aansteken. Lucas durfde het wel aan.

Er was nog een kinder pakket en gedurende de dag zijn we een paar keer naar buiten gegaan met knalerwten en trektouwtjes. De meiden vonden het wel eng want er was al aardig wat jeugd in de wijk buiten om vuurwerk af te steken. Dus heel lang zijn we niet buiten geweest.

Tegen de tijd dat het donker was gingen we toch maar even met wat sterretjes naar buiten. Emma vond het eng en Lotte gaf er niet veel om. Maar Lucas stond te stuiteren. Lang konden we schermen met de opmerking “Als de visite er is gaan we wat afsteken”. Dat gaf enige rust in de tent….. totdat de visite kwam. Maar ook Mats stond te stuiteren en Lobke vond het ook wel erg leuk… dus op naar buiten.

We hebben in 3 etappes even buiten wat vuurwerk afgestoken. Tussendoor hebben we de sjoelbak van zolder gehaald en hebben we 3 potjes gesjoeld. Emma won het eerste potje en Frans was teleurstellend laatste. Maar die moest er duidelijk nog inkomen want hij heeft het 3e potje gewonnen met de meeste punten van de avond. Het 2e potje werd door Richard gewonnen. Hij begon al met bluffen dat hij wel effe zou winnen dus hij heeft geluk gehad dat hij het waargemaakt heeft.

Het sjoelen werd afgewisseld met een dansspelletje op de Wii. De kinderen, op Lucas na, hebben heerlijk staan dansen. Ze vonden het geweldig. Van de volwassenen hebben Richard en Ingeborg zich niet laten kennen. Frans en Liesbeth hebben gepast. Ook na een wijntje kregen we Frans niet zover.

Toen het 12 uur was konden we eindelijk aan de champagne. Want ook de kinderen hebben sinds donderdag al zeer regelmatig gevraagd of ze al een glaasje kinder champagne mochten krijgen. Dus eindelijk konden ze gaan zuipen. Lotte was degene die het het lekkerst vond. Ze heeft een paar glazen weggezopen en het zag er nog super leuk uit. Ze keek even om zich heen hoe je zo’n champagne glas vast moest houden en pakte toen netjes, tussen 2 vingers, de voet van het glas beet en nipte, later slokte, het glas leeg.

We zijn naar buiten gegaan om vuurwerk af te steken. Eindelijk was het zover. Dat wachten op die klok, daarna iedereen gelukkig Nieuwjaar wensen en dan ook nog een glas drinken leegmaken duurde Lucas en Mats eigenlijk te lang. Buiten werd in een rap tempo binnen een half uurtje het vuurwerk afgestoken en was het tijd voor de knaller van de avond. 12,5 meter lang. We hebben hem uitgerold en daarna afgestoken. Eerlijk gezegd viel hij een beetje tegen. Het was wel een hels kabaal maar duurde niet lang. Wat achter bleef was een kruispunt bezaaid met rood rokend en brandend papier.

Emma en Lotte zijn binnen gebleven. Ze vonden het achter het raam leuker om naar het vuurwerk te kijken dan buiten te zijn. Dat was toch wel eng.

Na het afsteken hebben we de fles champagne nog leeggemaakt en rond half 2 vielen Emma en Lucas kort na elkaar in slaap op de bank. Ze hadden ’s middag nog wel op bed gelegen. Lucas had een uurtje of 3 geslapen, Lotte ook. Emma heeft niet geslapen maar trok het toch tot half 2. Lobke stortte ook in en Mats zat op zijn gemak met de DS van Lucas te spelen. Lotte was nog niet heel erg van plan om naar bed te gaan. Rond kwart voor 2 ging de visite naar huis en begonnen we nog even met opruimen. Toen we dat hadden gedaan en we naar boven wilde gaan besloot Lotte nog even een spelletje te gaan sjoelen. Ze vroeg wie er nog mee wilde doen maar daar was ze redelijk alleen in. Ze heeft nog 1 potje gedaan en moest toen naar bed. Daar had ze dus geen zin in. Maar uiteindelijk is ze zonder al te veel mopperen met een MP5 speler waar een filmpje op stond naar bed gegaan.

Om 2 uur lagen we dus op bed nadat we ook nog eens Lucas en Emma naar boven gesjouwd hadden. De volgende ochtend was Lucas om kwart over 8 wakker, Richard om kwart voor negen, Liesbeth kwart over negen en Emma en Lotte kwamen om 10 uur naar beneden. Dus ze hebben redelijk uit geslapen.

Nieuwjaarsdag hebben we gebruikt om de kerstgezelligheid op te ruimen en het huis weer terug naar normaal te brengen. Gelijk maar even stofzuigen en dweilen want de kinderen waren inmiddels naar Mats toe. Natuurlijk zijn we ook nog even bij opa en oma langs gegaan om gelukkig Nieuwjaar te wensen. Het was wel weer een gezellige tijd maar het is toch ook wel weer fijn om de periode van sinterklaas, kerst en oud & nieuw af te sluiten. De kinderen krijgen deze periode veel te verwerken dus nu weer effe terug naar normaal.

 

[Gallery not found]

 

 

Written by in: Blog |

Reageren? »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Laat een bericht achter

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com