jul
29
2012

Vakantie deel 1

28 juli 2012 – 11 augustus 2012 – Camping Westerbergen, Echten, Drenthe (www.westerbergen.nl)

De vakantie begon slecht. De vrijdag voor vertrek heeft Langoor, een van onze konijnen, de benen genomen. De konijnen zaten in de ren en we besloten boodschappen te gaan doen. De konijnen zijn door de kinderen in het hok gestopt maar zonder te controleren zijn we weggegaan. Later bleek er nog maar 1 konijn in het hok te zitten. Hoe en wat er heeft plaats gevonden is niet duidelijk geworden. Nadat het konijn 3 uur weg was viel het ons pas op omdat het hok gewoon dicht zat. We zijn natuurlijk gaan zoeken maar dat heeft niet geholpen. Ook ’s avonds en laat in de avond hebben we nog gezocht maar zonder resultaat. De kinderen waren er niet helemaal van onder de indruk en lieten weinig emoties zien. Dat viel ons wel wat tegen, totdat het bedtijd was. Lucas en Emma moesten allebei heel erg huilen. Emma omdat ze zich heel schuldig voelde omdat ze het idee had dat het haar schuld was dat Langoor was weggelopen maar ook om het feit dat hij er niet meer was en we de kinderen hebben voorgehouden er sterk rekening mee te houden dat Langoor nooit meer terug komt.

De volgende morgen, de dag van vertrek, was er nog geen Langoor te bekennen. Inmiddels hadden we aardig wat instanties gebeld, dierenambulance, dieren centrale, kinderboerderij en Lucas wilde ook dat ik de politie zou bellen maar dat heb ik maar niet gedaan. Uiteindelijk kregen we 2 websites waar gevonden en verloren dieren op gemeld kunnen worden dus daar hebben we Langoor op gezet. Verder is het afwachten en hopen dat ie terug komt. Ook vrienden uit de buurt zijn op de hoogte dus iedereen kijkt naar hem uit.

Toch zijn we door gegaan met inpakken, tussen het zoeken door, en konden we rond 11.00 uur vertrekken voor een rit van 192 km. De caravan en auto waren volgepakt en de kids hadden er zin in. Tussen de middag zijn we nog even gestopt om ergens wat te eten en rond 14.00 uur waren we op de camping. Nadat we de caravan hadden neergezet, voortent eraan, kastjes in elkaar, boel een beetje opruimen moesten we ook nog even boodschappen gaan doen. Morgen zou het zondag zijn en moeten we wel kunnen eten. Na de boodschappen is Richard gaan zwemmen met de kids, want die wilden natuurlijk al van alles ondernemen. Liesbeth kon op haar gemak verder met het inrichten van de caravan en voortent. ’s Avonds hebben we maar patat gehaald zodat we makkelijk konden eten. We zijn nog even met z’n allen de camping gaan verkennen en waren erg blij bij de dingen die we zagen. Leuk zwembad, binnen en buiten. Grote speeltuin met leuke speeltoestellen, groot voetbalveld en een leuke binnen speeltuin. Dit zou dus helemaal goedkomen. Ze hebben ook nog een grote visvijver en gelukkig hebben we onze hengel meegenomen dus kunnen de kids ook nog gaan vissen.

Op de 2e dag hadden Lucas en Emma al snel vriendjes gemaakt. ’s Morgens om 10 uur was er bingo en daarna zijn de kids in de speeltuin blijven hangen. Daar hebben ze gelijk wat vriendjes en vriendinnen gemaakt. Emma weet inmiddels dat haar vriendinnetje op plek 193 “woont” en dat ze 7 jaar is. Hoe ze heet heeft ze wel gevraagd maar dat vergeet ze steeds.

Lotte blijft een beetje rond de caravan dartelen. Tegen over ons staat een gezin met een meisje van Emma’s leeftijd en een jongetje van een jaar of 3. Lotte kijkt er wel naar maar speelt er nog niet mee, ondanks dat we en de overburen ze probeert aan te moedigen.

Lotte durft inmiddels al wel zelf naar het toiletgebouw. Dat is een stukje fietsen en nadat we geweigerd hebben mee te gaan moest ze inmiddels zo nodig dat ze toch zelf is gegaan. Uiteindelijk durft ze het nu dus zelf. Vriendjes komen nog wel voor Lotte.

Written by in: Blog |

Reageren? »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Laat een bericht achter

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com